Ervaringen

 Vertrouw op je gevoel! 

Ervaringen op Coaching-begeleiding

Berichtje van Zahra (16 jaar)

‘Bij u had ik een hele fijne tijd! Hierdoor heb ik nu een beter beeld over mijzelf en weet ik al beter wat ik eigenlijk wil. Alle kaartspelletjes en de vragen daar bij, waren altijd passend op de juiste momenten en dat is toch wel grappig ook om te beseffen! Bedankt voor deze coaching!’

Berichtje van Fien (10 jaar)

De training bij Cora vond ik superleuk omdat Cora heel aardig was, we deden hele leuke spelletjes en ik heb veel geleerd. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik vond het jammer dat de cursus voorbij was!

Berichtje van Judith (13 jaar)

Cora heeft mij vooral geholpen met mijn zenuwen voor toetsen. Ik had veel last van stress en liep daardoor vaak vast tijdens de toetsen. Nu heb ik veel dingen geleerd en geoefend waardoor ik en stuk meer rust in mijn hoofd heb. Het is heel fijn bij de coaching, want ik kan alles kwijt en ik heb het gevoel dat er geen foute antwoorden bestaan. Ik heb het ervaren als een hele gezellige en leerzame coaching !! 🙂

Berichtje van de moeder van Teddie (13 jaar)

Teddie komt altijd vrolijk en vol energie thuis als ze bij jou geweest is. Hoewel het niet zo’n grote prater is, heeft ze gezegd dat ze de gesprekken met jou heel fijn vindt en graag door wil. Natuurlijk gunnen wij haar dat!

Irma, moeder van Koen 14 jaar.

Koen is thuis een normale jongen van 14 jaar, maar op school was hij erg druk in de klas. Omdat we Koen geen ritalin willen geven, zijn we op zoek gegaan naar een andere oplossing. We hebben contact gezocht met een homeopaat en met Cora van Diest. Van de homeopaat heeft Koen ‘korreltjes’ gekregen zodat hij minder last heeft van alle prikkels uit de klas. 

Cora heeft Koen onder andere geholpen met zijn zelfvertrouwen, concentratie en motivatie. Door spelletjes zoals Schatgravers kwamen deze onderdelen vanzelf aan bod en door er over te praten is Koen zich bewust geworden van zijn eigen vaardigheden. Koen groeide ook van de mooie complimenten van Cora. Het gaat nu goed met Koen op school.

Valérie, moeder van Féline 7 jaar.

“Cora helpt ons een kijkje te nemen in de gedachtenwereld van onze kinderen als het lijkt dat ze het ergens lastig mee hebben maar wij er niet “bij” kunnen. Ze is warm, maakt snel verbinding met ons als ouder en met de kinderen. Met de kinderen heeft ze snel contact en op speelse wijze laten ze dan veel los.  Ze geeft ook heldere feedback richting ouders en is daarin oordeelloos. En als het klaar is, is het klaar; Cora is er echt op gericht dat je het als ouder zélf doet. ”

Robert, 17 jaar.

Mevrouw van Diest heeft mij geholpen met verantwoordelijkheid nemen , beter leren en concentreren daarom heb ik goede cijfers gehaald tijdens mijn toetsweek. Het leukste vond ik “de spelletjes” die bedoeld waren om mezelf beter te leren kennen. Mevrouw van Diest bedankt voor uw hulp.

Francis, moeder van Steff 9 jaar.

Bedankt voor de coaching. Ook zeer bruikbaar voor vaders en moeders in deze drukke tijden .
Heel erg bedankt voor jouw goede en geduldige inzet.

Cathelijne, moeder van  Bram 17 jaar.

Empathisch, praktisch en daadkrachtig, zo zou ik Cora willen omschrijven. Via een aanbeveling kwamen wij bij Cora omdat Bram moeite had met het plannen en verantwoordelijkheid nemen voor zijn schoolwerk. Ze nam eerst uitgebreid de tijd om Bram beter te leren kennen en gaf hem in de sessies daarna praktische adviezen en opdrachten mee. Ook maakte zij duidelijke afspraken met hem. Het heeft hem geholpen meer verantwoordelijkheid te nemen voor zijn schoolwerk en het heeft mij als moeder slagvaardiger gemaakt in hoe ik hem hierin op een positieve manier kan ondersteunen!

Vrouw/moeder (naam bekend)

Cora heeft mij een aantal ‘tools’ gegeven waarmee ik beter kan reageren in confrontaties met mijn jongvolwassen dochter. Door minder te reageren met het gevoel dat ze op dat moment in mij oproept, maar door te reageren met begrip voor haar situatie en haar zelf te laten meedenken over de eventuele oplossing. Door goed na te denken over wat zij van mij nodig heeft, leer ik anders met haar om te gaan. In een betere moeder-dochter relatie. Cora heeft daarmee niet alleen mij geholpen maar indirect ook mijn dochter. Daar hebben we in het hele gezin profijt van!

Max, 21 jaar.

Cora heeft mij tips gegeven en uitgelegd hoe ik mijzelf moet presenteren. Ook heeft ze mij geholpen bij het maken van mijn CV. Vooral mijn persoonlijk profiel is heel mooi geworden waardoor ik steeds word uitgenodigd en nu kan kiezen waar ik ga werken! Dankzij Cora heb ik een goede start gekregen! 

Marit, moeder van Tye

Mijn zoon van 7 heeft moeite met lezen, spelling en rekenen. Al gauw kwam Cora erachter dat hij het alfabet niet kende, een basisvoorwaarde om te kunnen lezen en spellen. Zij heeft het hem op een overzichtelijke manier aangeboden en binnen 10 minuten wist hij het! Ook andere basisonderdelen (het honderdveld, klokkijken en de tafels) heeft Cora samen met hem een plekje gegeven in z’n hoofd. Ik merkte na de bezoekjes meer zelfvertrouwen bij mijn zoon. Thuis zijn we op de ‘matrixmethode manier’ met spelling en rekenen aan de slag gegaan. Doordat mijn zoon ervoer dat dit hielp raakte hij gemotiveerd. Op school zit er een stijgende lijn in zijn prestaties, maar belangrijker nog vind ik dat hij zelf merkt dat hij het best kan, nu hij vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen.

Deimos, 12 jaar.

“Ik vond het moeilijk om mijn kamer op te ruimen, maar na de cursus lijkt mijn hoofd lichter en minder vol. Ik kan nu alles beter sorteren. Ook op tijd aan mijn huiswerk gaan had ik moeite mee. Ik kijk nu op de checklist en zo weet ik weer wanneer ik het beste aan de slag kan gaan. Ik gebruik de schoolagenda iedere dag ook voor andere dingen dan school. Zo kan ik beter plannen voor grote toetsen en spreid ik dat uit over de hele week. Ik probeer goed aan te geven wat ik niet leuk vind als iemand plaagt. Ik heb geleerd dat als jezelf aardig doet, er zelf ook aardig terug gedaan wordt. Nu plaag ik ook niet meer zo. Daar krijg je vaak ruzie door. Het gaat zo goed met mij, dat ik denk dat ik kan overstappen naar het reguliere onderwijs. Eerst durfde ik dat niet.
Ik en mijn ouders hebben heel veel geleerd van deze cursus en we zijn blij dat we deze bij Cora van Diest konden doen”.

Dion, 10 jaar.

“Cora heeft mij geholpen dat ik niet meteen denk, dat durf ik niet, maar door het te gaan doen ‘ Alleen naar school gaan’ en dan aan de goede dingen te denken en niet aan mijn angsten.
Ze heeft me geleerd dat ik dat zelf kan, door het angstige gevoel uit mijn buik te halen en daar een leuk gevoel voor terug te stoppen. Ik ga nu alleen naar school en ik vind dat heel goed van mezelf.
Groeten Dion”.

Hans

Voor promotie tot purser moest ik deelnemen aan een assesmentdag. Cora heeft mij enorm geholpen door mij te coachen wat betreft de gesprekken en rollenspelen.
Met als resultaat, de promotie!

Sander en Mayam

Sander heeft het heel prettig gevonden om met je te werken. Hij voelde zich serieus genomen en had het gevoel dat je echt wilde begrijpen hoe hij de dingen ervaart en doet. Dit heeft zijn zelfvertrouwen veel goed gedaan. De juffen op school zeggen dat er vooral de laatste maanden vooruitgang is en dan met name in het “aan het werk gaan”en het “doorwerken”c.q. de “concentratie”. Al met al is het goed geweest. Dank je wel.

Bart 12 jaar

Voor wat betreft de coaching gebruik ik veelvuldig tekeningen om zo goed inzicht te krijgen op de situatie in het hoofd. Onderstaande tekeningen geven het hoofd weer van Bart, voor en na de coaching.

WoutervoorWouterna  

Kenza van 11 jaar heeft een kort verhaaltje geschreven over de ervaringen.

referentie

 

 

Het hoofd van Lieve (7 jaar) zoals het er uit zag voor de coaching.

Zoete, 7 jaar

Zoete, 7 jaar

En hoe ze het heeft opgeruimd en ingedeeld na de coaching.

Zoete, 7 jaar

Zoete, 7 jaar

Reacties zijn gesloten.