Training ‘Ik leer leren’

Je kunt alles bereiken, maar niet alles tegelijk! 

5 bijeenkomsten van 1,5 uur in kleine groepjes.

De ‘Ik leer leren’ training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8, plusklassers, brugklassers en jongeren in het voortgezet onderwijs die op de één of andere manier moeite hebben met leren

Voor basisschoolleerlingen is de ‘Ik leer leren’ training een mooie voorbereiding om te leren omgaan met alle verschillende facetten van leren in het hier en nu en voor de toekomst. Voor hoogbegaafde kinderen en kinderen die in plusklassen zitten, kan de training een toegevoegde waarde hebben en een extra uitdaging zijn.

Voor brugklassers is de ‘Ik leer leren’ training een aanrader! Kinderen leren omgaan met nieuwe vakken, leren plannen en organiseren, leren hoe huiswerk te maken, leren omgaan met tijd en inschatting van inspanningen en krijgen inzicht in hun eigen effectiefste manier van leren op het gebied van lesstof, talen en symboliek.

Voor pubers en jongeren die al gevorderd zijn in het voorgezet onderwijs, maar vastlopen, kan de ‘Ik leer leren’ training een goede keus zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen. We kunnen dit inzetten naast jongerencoaching of kindercoaching.

 

Heel veel tips, weetjes en oefeningen!

  • Hoe kun je leren
  • Wat je moet weten om gemakkelijk te kunnen leren
  • Waarom leren best leuk mag en kan zijn
  • Hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt
  • Ontdek en leer van elkaar in de groep
  • Bedenk wat je wilt leren

plannen, organiseren, concentreren, waarom en hoe, wat je nodig hebt om, inzicht, handig informatie onthouden en reproduceren, luisteren, ontdekken ……………………

Reacties zijn gesloten.